Čokoladni mus gotov za 4 minuta: Slatkiš kao iz vrhunskih restorana!
Foto: Thinkstock |
- 100 gr crne čokolade (najbolje je upotrebiti onu sa 70 % kakao praha)
- 300 ml slatke pavlake
- 50 gr prah-šećera
- 1 belance
- 2 kašike likera "amareto"
Priprema: Izlomite čokoladu na komadiće. U šerpici zagrejte polovinu pavlake dok ne počne da ključa, sklonite sa vatre i dodajte komadiće čokolade mešajući dok se ne rastope. Čipajte u činiju za mućenje, a nju stavite u posudu s vodom punom leda. Dodajte ostatak pavlake i liker. Mutite dok se na površini ne pojave meki vrhovi pene, piše Lisa.rs.
U drugoj posudi umutite belance sa prah šećerom. Polako izmešajte žicom čokoladnu smesu i umućeno belance i poslužite u dobro rashlađenim čašama. Ukrasite po želji.
Autor: lisa.rs
Нема коментара