Gola torta: Čokoladni dezert sa trešnjama čiji se ukus ne zaboravlja!
Foto: Thinkstock |
250 g brašna
1 i 1⁄2 kašičica praška za pecivo
150 g čokolade za kuvanje
125 g maslaca
2 jaja
1,25 dl kisele pavlake
200 g šećera
1,25 dl vode
1⁄2 kašičice soli
250 g marmelade od trešanja
3 kašike likera od trešanja
2 dl slatke pavlake
Čokoladni preliv:250 g čokolade za kuvanje
2 kašike maslaca
300 g trešanja
Priprema
Korak 1: Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Izmešajte brašno sa praškom za pecivo i malo soli. Otopite čokoladu i 1,2 dl vode na pari. Ostavite da se ohladi. Penasto umutite maslac i smeđi šećer. Mešajući dodajte jedno po jedno jaje, otopljenu čokoladu, pavlaku i brašno.
Korak 2: Smesu razdelite u dva kalupa i stavite da se peče. Pecite oko 40 minuta, dok čačkalica koju ubodete u sredinu torte ne ostane suva. Ohladite kore. Umutitet pavlaku sa likerom od trešanja. Koru stavite na pleh (tanjir ili poslužavnik) i premažite marmeladom od trešanja, pa zatim premažite umućenom pavlakom.
Korak 3: Pokrijte drugom korom, pa celu tortu premažite preostalom marmeladom. Na pari otopite čokoladu i maslac. Prelijte čokoladnim prelivom vrh torte, pa poređajte po njoj trešnje.
Autor: 24sata.hr
Нема коментара