GOVEDINA I POVRĆE
Za 4 osobe potrebno je: 500 g goveđeg mesa, 250 g rezanaca od pirinča, 1 šargarepa, 1 glavica kelja, 1 grančica celera, 400 ml goveđe supe, 1 kašičica seckanog belog luka, 2 kašike soja sosa, 2 kašike meda, 2 kašike sosa od paprike, 2 kašike kukuruznog skroba, 4 kašike ulja, 100 g pečenog kikirikija, so i biber.
Rezance od pirinča pripremite prema uputstvu sa pakovanja. Šargarepu, kelj i celer očistite, operite i iseckajte. U činiji pomešajte goveđu supu sa seckanim belim lukom, soja sosom, medom, sosom od paprike i kukuruznim skrobom i dobro umutite. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, ispržite meso narezano na tanke trake po 2-4 minuta sa svake strane pa dodajte iseckano povrće i dinstajte još 3-5 minuta. Potom umešajte prethodno pripremljen sos od goveđe supe, kuvajte 1-2 minuta, dodajte iseckani kikiriki i pirinčane rezance. Posolite i pobiberite, promešajte, kuvajte 3-5 minuta i poslužite dok je vruće.
Новости
Нема коментара