Breaking News

Iskoristite stari panj u dvorištu

U DVORIŠTU imate ostatke starog stabla, koje se osušilo? Uz nekoliko praktičnih ideja, možete da ga dobro iskoristite.
* Ako je panj suviše veliki da biste ga izvadili, pretvorite ga u saksiju i posadite cveće. Sekirom napravite udubljenje širine i dubine najmanje 20 cm, pazite da spoljna ivica ostane široka makar 7 cm. Bušilicom napravite rupu za odvod vode. Na dno izdubljenog panja postavite krupan šljunak, sipajte zemlju i posadite biljke.
* Uz visoko i suvo stablo možete da posadite puzavice poput bršljana i paviti, a prostor oko drveta ukrasite cvećem.
* Osušeno stablo može da bude stub za kućicu ili pojilište za ptice.
* Ako je panj niži od 60 cm, ofarbajte ga i pretvorite u stočić u dvorištu ili posadite žbun Juniperus "Old Gold", koji će ga za nekoliko godina potpuno prekriti.
* Staro drvo je i odličan materijal za ekološku trim stazu u bašti. Pomoću električne testere isecite deblo na pravilne kružne ploče debljine oko 5 cm i premažite ih sredstvom za zaštitu drveta i lakom. 
Kada se osuše, obeležite prostor za stazu, pa na označenoj površini iskopajte sloj zemlje dubine 8 do 10 cm. Stazu prekrijte glinom ili plastičnom folijom zbog hidroizolacije. Preko toga stavite sloj peska, zatim poređajte osušene drvene ploče, trudeći se da budu što bliže. Kombinujte manje i veće delove da dobijete zanimljvu šaru. Kada formirate stazu, proverite da li su se ploče na istoj dubini. Prostor između drvenih kolutova popunite šljunkom ili sitnim belim kamenjem.

Новости

Нема коментара

ranktrackr.net