Krompir salata po receptu starih Amiša
Foto: Shutterstock |
- 6 srednjih krompira neoljuštenih
- 1 manji crni luk, sitno iseckan
- šolja sitno iseckanog celera (stabljika)
- šolja sitno iseckane šargarepe
- 4 tvrdo kuvana jajeta, oguljena i iseckana
- 2 jajeta, umućena
- 3/4 šolje šećera
- kašičica gustina
- 1/2 kašičice soli
- 1/3 šolje jabukovog sirćeta
- 1/2 šolje mleka
- 1 kašičica senfa
- 3 kašike putera
- 1 šolja majoneza ili preliva za salate
- 2 kašike iseckanog vlašca za dekorisanje
Osnovni sastojci: krompir, majonez, senf, puter, jaja, crni luk, celer, šargarepa, piše Stvarukusa.rs.
Priprema:
1. Stavite krompir u dublju šerpu i sipajte dovoljno code da ih prekrije. Zagrevajte dok ne počne da ključa i kuvajte tako 20 minuta na srednjoj temperaturi. Proverite da li su krompiri kuvani tako što ćete ih probosti viljuškom. Procedite ih i ostavite da se hlade.
2. Dok se krompiri hlade, umutite 2 jajeta, šećer, gustin i so i sipajte u tiganj. Umešajte i sirće, mleko i senf. Kuvajte na srednjoj temperaturi, povremeno mešajući dok se ne zgusne, oko 10 minuta. Sklonite s ringle i umešajte puter. Stavite prohlađenu smesu u frižider da se dobro ohladi, pa joj dodajte majonez.
3. Krompire možete oljuštiti ukoliko želite i isecite ih na komade srednje veličine. Stavite u veću veću posudu, pa im dodajte crni luk, celer, šargarepu i tvrdo kuvana jaja. Polako dodajte pripremljen preliv i pažljivo promešajte. Salat držite u frižideru do serviranja.
Нема коментара