Breaking News

Malo drugačije predjelo: Slani čizkejk


  • 300 g slanih krekera
  • 250 g margarina
  • 1-2 kašike pavlake
  • Fil:
  • 500 g sremskog sira
  • 250 g običnog mekog sira
  • so i senf po želji
  • GORNJI SLOJ:
  • 150 g povrća po izboru (može i zamrznuto)
  • 150-200 g šunke ili suvomesnatog po izboru
  • kesica želatina
  • peršun
  • biber
1. Sameljite krekere i umesite ih sa puterom i pavlakom. Testo rastanjite rukama u odgovarajući kalup, piše Lisa.rs.
2. Obe vrste sira pomešajte sa začinima i dobro izmiksujte, pa stavite preko podloge.
3. Šunku (ili nešto drugo što ste izabrali) sitno iseckajte. Povrće skuvajte i rashladite, pomešajte sa šunkom i stavite preko sira.
4. Rastopite želatin po uputstvu i rashlađen polako sipajte preko slanog čizkejka. Na kraju pospite sitno seckanim peršunovim listom i biberom.

Нема коментара

ranktrackr.net