Malo drugačije predjelo: Slani čizkejk
lisa.rs |
- 300 g slanih krekera
- 250 g margarina
- 1-2 kašike pavlake
- Fil:
- 500 g sremskog sira
- 250 g običnog mekog sira
- so i senf po želji
- GORNJI SLOJ:
- 150 g povrća po izboru (može i zamrznuto)
- 150-200 g šunke ili suvomesnatog po izboru
- kesica želatina
- peršun
- biber
1. Sameljite krekere i umesite ih sa puterom i pavlakom. Testo rastanjite rukama u odgovarajući kalup, piše Lisa.rs.
2. Obe vrste sira pomešajte sa začinima i dobro izmiksujte, pa stavite preko podloge.
3. Šunku (ili nešto drugo što ste izabrali) sitno iseckajte. Povrće skuvajte i rashladite, pomešajte sa šunkom i stavite preko sira.
4. Rastopite želatin po uputstvu i rashlađen polako sipajte preko slanog čizkejka. Na kraju pospite sitno seckanim peršunovim listom i biberom.
lisa.rs
Нема коментара