Breaking News

Musaka bez mesa

Tokom toplih dana ništa vam više neće prijati od musake od povrća.
Musaka bez mesa, Foto: Shutterstock

Sastojci:
1 kg plavog patlidžana
2 paradajza
3 jajeta
200 g “fete”
200 g kisele pavlake
crni luk, ulje, veza peršuna, so, biber, timijan, origano
Priprema: Oprane patlidžane isecite na kolutove, posolite i ostavite 30 minuta, pa iscedite. Polovinu ispržite na ulju. Isitnite luk i drugu polovinu patlidžana i dodajte začine. Sve prodinstajte, pa prohlađeno ispasirajte u mikseru i dodajte oljušten i na kockice isečen paradajz. Izgnječite “somborsku fetu”, dodajte kiselu pavlaku i jaja i dobro izmešajte. Polovini smese dodajte pasiranu masu i pomešajte. U vatrostalni sud stavite polovinu prženih patlidžana, preko pripremljenu smesu, pa drugu polovinu prženih patlidžana i prelijte ostatkom sira i jaja. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Ало

Нема коментара

ranktrackr.net