Palačinke sa jabukama i šlagom
Foto: Profimedia |
- 2,5 dl mleka
- 125g brašna
- 4 jajeta
- Prstohvat soli
- kašika šećera
- kašika limunovog soka
- 4 jabuke
- cimet
- šlag
1. Umutite 2,5 dl mleka, 125 g brašna, 4 jajeta i malo soli. Ostavite testo da miruje oko pola sata. Oljuštite 4 jabuke, podelite ih na četvrtine pa ih dalje izdelite na tanje kriške.
2. Kašiku limunovog soka pomešajte s kašikom šecera i ostavite da odstoji.Rernu zagrejte na 50 stepeni. Pecite palačinke s jedne strane, odozgopoređ ajte jabuke, pa ih prevrnite i ispecite s druge strane.
3. Palačinke možete slagati jednu na drugu i filovati šlagom. Jabuke pokapajte pripremljenim sirupom od limuna i pospite cimetom. Palačinke držite tople u rerni dok se lepo ne spoje.
Lisa
Нема коментара