Breaking News

Palačinke sa jabukama i šlagom

Foto: Profimedia


  • 2,5 dl mleka
  • 125g brašna
  • 4 jajeta
  • Prstohvat soli
  • kašika šećera
  • kašika limunovog soka
  • 4 jabuke
  • cimet
  • šlag
1. Umutite 2,5 dl mleka, 125 g brašna, 4 jajeta i malo soli. Ostavite testo da miruje oko pola sata. Oljuštite 4 jabuke, podelite ih na četvrtine pa ih dalje izdelite na tanje kriške.
2. Kašiku limunovog soka pomešajte s kašikom šecera i ostavite da odstoji.Rernu zagrejte na 50 stepeni. Pecite palačinke s jedne strane, odozgopoređ ajte jabuke, pa ih prevrnite i ispecite s druge strane.
3. Palačinke možete slagati jednu na drugu i filovati šlagom. Jabuke pokapajte pripremljenim sirupom od limuna i pospite cimetom. Palačinke držite tople u rerni dok se lepo ne spoje.
Lisa

Нема коментара

ranktrackr.net