Pamuk kiflice: Pecivo sa kokosom mekano kao duša!
Foto: Profimedia |
- Za testo:
- 2 jajeta
- 2 dl ulja
- 3 dl mleka
- 1 kašika suvog kvasca
- 100 g šećera
- oko 700 g brašna
- Za fil:
- džem od šljiva
- ZA SIRUP:
- 200 g šećera
- 3 dl vode
- ZA POSIPANJE:
- 100 g kokosa
1. U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro umesiti iostaviti da naraste.
2. Kad testo naraste, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa.
3. Kiflice ostaviti da odstoje 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
4. U međuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa.
5. Pečene kiflice tople valjati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
recepti.com
Нема коментара