Breaking News

Pamuk kiflice: Pecivo sa kokosom mekano kao duša!

Foto: Profimedia


  • Za testo:
  • 2 jajeta
  • 2 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 100 g šećera
  • oko 700 g brašna
  • Za fil:
  • džem od šljiva
  • ZA SIRUP:
  • 200 g šećera
  • 3 dl vode
  • ZA POSIPANJE:
  • 100 g kokosa
1. U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro umesiti iostaviti da naraste.
2. Kad testo naraste, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa.
3. Kiflice ostaviti da odstoje 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
4. U međuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa.
5. Pečene kiflice tople valjati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
 

Нема коментара

ranktrackr.net