Pijana torta
Foto: Thinkstock |
250 g mlevenih oraha
200 g šećera
200 g brašna
300 ml crnog vina
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanil šećera
pola kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1 kašičica mlevenog karanfilića
Za fil:
6 kašika džema od kajsija
Za glazuru:
150 g posne čokolade
1 kašika margarina
1 kašika ruma ili likera
1. Izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodati crno vino i dobro sjediniti smesu.
2. Peći 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru preseći tako da se dobiju dve kore.
3. Džem od kajsija ugrejati, pa filovati kore.
4. Premazati tortu glazurom koja se pravi od margarina i čokolade rastopljenih na pari, uz dodatak ruma ili nekog likera.
posnajela.rs
Нема коментара