Švarcvald palačinke: Omiljeni slatkiš na potpuno drugačiji način!
Foto: Shutterstock |
150 g brašna
30 g kakaa
2 jaja
80 g šećera
150 – 200 ml mleka
2 kašičice praška za pecivo
3-4 kašičice likera od višanja
malo soli
višnje iz rakije ili kompota (prokuvati u nekoliko kašika likera)
200 ml pavlake za šlag
100-150 g čokolade za kuvanje
ulje i maslac za prženje
Priprema: Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg i postupno dodavati šećer i jedno po jedno žumance. Prosejati brašno, kakao i prašak za pecivo, sve to promešati u smesu malo gušću od običnih palačinki. Otopiti malo maslaca i ulja i premazati tiganj za palačinke. U sredinu tiganja izliti 1 veliku kašiku smese ili više ako želite veće palačinke. Peći na laganoj vatri da ne izgore (samo 1 minut sa svake strane).
Mikserom umutiti pavlaku. Otopiti čokoladu s malo pavlake ili mleka. Dodati komadić maslaca i složiti palačinke kao male tortice. Napuniti šlagom i višnjama, a biskvit namočiti likerom i preliti s dosta tečne čokolade.
Autor: recepti-svijeta.com
Нема коментара