Breaking News

Uradi sam: Od obične majice, do modernog letnjeg komada

Moderna i zanimljiva majica uz malo dobre volje može veoma lako da se nađe u vašem ormanu još danas, i to za veoma malo para. En sa bloga "WobiSobi" predlaže da običnu, veliku majicu pretvorite u moderan komad uz pomoć makaza i satenske trake. Pogledajte kako.

Ova kreativna bluza pravi se mnogo lakše nego što izgleda
Ona se odlučila za kombinaciju zelene i roze boje, a vi se već odlučite za vašu omiljenu kombinaciju. Na jednobojnim majicama mogu jako lepo da izgledaju i šarene trake, a oni koji vole da prave hrabre modne podvige mogu da se odluče za šarenu majicu i šarenu traku. U suštini, mogućnosti ima nebrojeno.
Za ovaj "Uardi sam" projekat su vam potrebne smao najosnovnije stvari - željena majica, makaze i satenska traka. En je za ovaj projekat koristila traku širine 7 cm, i bilo joj je potrebno malo manje od 3 metra. Dodatno će vam trebati igla i konac, i kreda za šnajdere.
Počnite tako što ćete odseći šav oko vrata. Nove ivice ne morate da porubljujete jer se ovakve majice ne paraju mnogo. Za lepši efekat, možete noktima i prstima malo da rastegnete ivicu.
Majicu položite na pod ili sto, pa traku stavite na majicu u odgovarajućem položaju. Kredom iscrtajte širinu trake, kako biste znali koju širinu treba seći.
Zatim pažljivo makazama procesite otvore (obeležene srvenim na slici). Otvore sečete tako da onaj deo koji će biti iznad trake bude manji, a onaj preko koga će traka da prolazi veći. Vodite računa da prosečete samo gornji sloj, onaj koji će biti napred.

Kao što je prikazano na slkama, krenite da preplićete traku počev od dna. Kako ništa ne biste morali da ušivate dole,. En predlaže da traku provučete duplo, i da je tako pletete do samog vrha.
Kada ste došli do vrha, od dva sloja trake zavežite lepu mašnu, koja može da bude mala ili velika i upečatljiva. Kako bi sve stajalo na mestu, iglom i koncem odgovarajuće boje pričvrstite mašnu ( na delu gde je bio poslednji prorez na ramenu).
Vaša moderna majica je sada gotova. Model koji je napravila ova kreatoivna devojka je kraći sa jedne strane, i pada sa ramena. Ona je rukave podvrnula, jer tako izgledaju modernije i lepše.

http://zena.blic.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net