Varivo koje čisti organizam: Ovaj ručak izbacuje toksine iz celog tela!
Foto: Shutterstock |
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 šargarepe
1/2 glavice celera
300 g sočiva
2 ljute papričice
začini (majčina dušica, origano, peršun, kari)
malo vode
malo ulja
malo soli i malo bibera
Crveni luk naseckajte sitno stavite u šerpu da se dinsta na laganoj vatri. Zatim dodajte tri šargarepe, celer i beli luk pa poklopite i ostavite da se dinsta još par minuta.
Kada luk postane staklast dodajte sočivo koje ste predhodne noći potopili u vodu. Sipajte vodu da bude dva prsta iznad sočiva.
Pustite da varivo provri i da se kuva na laganoj varti. Nakon pola sata u šerpu dodajte jednu ili dve ljute papričice (možete ili zelene ili suve) i začine po ukusu (majčina dušica, peršun, origano, kari ili bilo koji omiljeni vam začin).
Ostavite još malo da se kuva dok se varivo pretvori u kašu. Poslužite toplo uz prepečen hleb.
Autor: Stil
Нема коментара