Grčka sladoled torta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm-xxBF4Y1dg6wMiIOD_FT5aZzxD5PM7jf5qaWyw9jzXJYHTclAyvcbALcs6OOlcOhiSm8StfuvjJlRM3hvGlsWBjW5uz-RJKUWzHP9fYCFBYaO35bVMqe17l-70OY62xNGPe5ZD96ttE/s1600/Grckisladoledtorta.jpg)
Sastojci:
1 l mleka
400 g šećera
4 kesice želatina
500 g šlaga
350 g kisele vode
200 g mlevenog keksa
200 g mlevenih čokoladnih napolitanki
Glazura
50 g čokolade
1 kašika ulja
400 g šećera
4 kesice želatina
500 g šlaga
350 g kisele vode
200 g mlevenog keksa
200 g mlevenih čokoladnih napolitanki
Glazura
50 g čokolade
1 kašika ulja
Postupak:
1. U šerpu sipati mleko i šećer, prokuvati i ostaviti da se ohladi oko sat vremena.
2. Želatin preliti s malo hladne vode i nakon 10 minuta dodati u šerpu. Sve lagano izmiksati najmanjom brzinom i ostaviti na hladnom da se želira.
3. U odgovarajuću posudu sipati šlag i kiselu vodu, pa umutiti mikserom.
4. U želirano mleko postepeno dodavati šlag i neprekidno miksati.
5. Dobijeni fil podeliti na tri dela.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sH5oxblPP7fO7oRRP6Wkdha34153XWBiOcfzk8bL0zO6CoFzBSAXX4aMN3plcZPR_MQY_p9TqkGFzKG74i5o7vZJq7GIFPNA3_0hVejrRBnI4ZUuSYMhpXpW0_xXOIk9Eke370fLKybYkVHgpZ5Q=s0-d)
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uukpZuHApv0vmvWQuyFUO4YdrtOaFH2mg1HKYJ3Ix8bgVuz38xttKlAMhDDX9D5Id07vwm1JPlCs8k0HcHPrZ0FU5C6K0bM6Qg08KkZQDanLdcrT3rmJcPdbM2Wuo4IfxlnKaLJbq0GHcu4iv0Zw=s0-d)
1. U šerpu sipati mleko i šećer, prokuvati i ostaviti da se ohladi oko sat vremena.
2. Želatin preliti s malo hladne vode i nakon 10 minuta dodati u šerpu. Sve lagano izmiksati najmanjom brzinom i ostaviti na hladnom da se želira.
3. U odgovarajuću posudu sipati šlag i kiselu vodu, pa umutiti mikserom.
4. U želirano mleko postepeno dodavati šlag i neprekidno miksati.
5. Dobijeni fil podeliti na tri dela.
6.
U jedan umešati mleveni keks, a u drugi mlevene napolitanke.
7. Providnom folijom obložiti unutrašnjost dublje posude sa oblim dnom.
8. Usuti deo s napolitankama i ostaviti u zamrzivač 30 minuta. Nakon toga izvaditi, sipati beli deo i vratiti u zamrzivač na još pola sata. Na kraju staviti smesu s mlevenim keksom i prekriti je providnom folijom.
9. Tortu ostaviti preko noći. Skinuti gornju foliju, prevrnuti tortu na tanjir za služenje i skinuti ostatak folije.
10. Otopiti čokoladu s uljem, prohladiti, te preliti preko torte.
7. Providnom folijom obložiti unutrašnjost dublje posude sa oblim dnom.
8. Usuti deo s napolitankama i ostaviti u zamrzivač 30 minuta. Nakon toga izvaditi, sipati beli deo i vratiti u zamrzivač na još pola sata. Na kraju staviti smesu s mlevenim keksom i prekriti je providnom folijom.
9. Tortu ostaviti preko noći. Skinuti gornju foliju, prevrnuti tortu na tanjir za služenje i skinuti ostatak folije.
10. Otopiti čokoladu s uljem, prohladiti, te preliti preko torte.
pošalji recept
Нема коментара