Kineska salata
http://domacirecepti.net/ |
Za jednu osobu.
- 100 gr pilećeg belog mesa
- 100 gr šampinjona
- suvi začin
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1/2 šolje pirinča
- 1 kašičica karija
Priprema:
Piletinu isecite na kockice, pouljite i pospite suvim začinom pa ostavite da odstoji 10 minuta. Kad ostoji zagrejte ulje u tiganju pa istresite sve zajedno da se proprži.
Šampinjone isecite na listiće,a papriku na kockice, pa na malo ulja i njih propržite.
Kad su gotovi nagnite tiganj pa ih povucite gore a dole u tiganj će da iscureti višak tečnosti.
Obarite pirinač pa ga operite i dobro ocedite.
Šargarepa se skuva i izrenda na krupno rende.
Isprženu piletinu pomešajte sa pirinčem, šampinjonima, paprikom i šargarepom pa začinite sa suvim začinom i kašikicom karija.
Sve lagano promešajte. Kinesku salatu poslužite toplu.
http://domacirecepti.net/
Нема коментара