Ni kolač, ni torta: Semifredo je najlepša ledena poslastica!
Foto: Thinkstock |
4 žumanceta
6 kašika šećera
200 g bele čokolade
500 ml slatke pavlake
150 g čokolade
150 g plazma keksa
1 kašika ekstrakta vanile
Grčka sladoled torta
Priprema: Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa staviti na paru. U zagrejana jaja staviti izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi. Umutiti slatku pavlaku, dodati ekstrakt vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom, pa sjediniti (mikserom).
Plazmu izlomiti i ostaviti 4 kašike sa strane. Podelite fil na 2 dela u jedan deo staviti plazmu, a u drugi rendanu čokoladu. Obložiti providnom folijom, pa prvo sipati drobljenu plazmu koju ste ostavili sa strane. Zatim stavljati fil sa čokoladom. A zatim i fil sa plazmom.
Pokriti providnom folijom i staviti u zamrzivač na 3-4 h. Kalup je pravougaoni - dubina je oko 8 cm dužina 30 cm, a širina 15 cm).
Domaći liker od višanja: Lako se pravi, nema ko ga ne voli!
Autor: recepti.com
Нема коментара