Breaking News

Ni kolač, ni torta: Semifredo je najlepša ledena poslastica!

Foto: Thinkstock


4 žumanceta
6 kašika šećera
200 g bele čokolade
500 ml slatke pavlake
150 g čokolade
150 g plazma keksa
1 kašika ekstrakta vanile

Grčka sladoled torta


Priprema: Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa staviti na paru. U zagrejana jaja staviti izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi. Umutiti slatku pavlaku, dodati ekstrakt vanile i smesu sa jajima i belom čokoladom, pa sjediniti (mikserom).

Plazmu izlomiti i ostaviti 4 kašike sa strane. Podelite fil na 2 dela u jedan deo staviti plazmu, a u drugi rendanu čokoladu. Obložiti providnom folijom, pa prvo sipati drobljenu plazmu koju ste ostavili sa strane. Zatim stavljati fil sa čokoladom. A zatim i fil sa plazmom.

Pokriti providnom folijom i staviti u zamrzivač na 3-4 h. Kalup je pravougaoni - dubina je oko 8 cm dužina 30 cm, a širina 15 cm).

Domaći liker od višanja: Lako se pravi, nema ko ga ne voli!


Autor: 

Нема коментара

ranktrackr.net