Breaking News

Jaja benedikt: Doručak kao iz najskupljeg hotela!



1. Naravite sos holandez - na pari istopite žumanca, sok od limuna, biber,Vorčester sos i kašiku vode. Sve promešajte i dodajte dve kašike putera. Ako sos počne da se zgušnjava, dodajte još vode. Mešajte dok se puter ne istopi i dodajte so, piše .
2. Napunite šerpu vodom i zagrejte je dok ne počne da struji, a zatim dodajte sirće. Poširajte jaja - razbijte ih i stavite u vrelu vodu. Jaja bi trebalo da sepoširaju oko 1,5 do 3 minuta
3. Izvadite jaja iz vode pomoću kašike sa rupicama i stavite ih na topao tanjir. Dok se jaja poširaju, ispržite slaninu i zagrejte pogačice.
4. Na zagrejane polovine pogačica namažite puter, pa stavite preko slaninu i poširana jaja. Prelijte pripremljenim sosom i dekorišite po želji.
Savet: Umesto pogačica možete da korstite i tost ili prepečen hleb, a jaja benedikt možete da stavite i preko šnicleili drugog mesa.

Foto: Thinkstock
izvor:http://stil.kurir.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net