Ljutenica od paradajza i paprike
Sastojci:
Potrebno
10 kg, crvenih mesnatih paprika,
5 kg crvenog mesnatog paradajz,
250 ml vinski ocat,
600 ml ulja,
250 gr secera,
vezica persuna,
1 glavica bjelog luka,
200gr ljutih okruglih papricica.
Potrebno
10 kg, crvenih mesnatih paprika,
5 kg crvenog mesnatog paradajz,
250 ml vinski ocat,
600 ml ulja,
250 gr secera,
vezica persuna,
1 glavica bjelog luka,
200gr ljutih okruglih papricica.
Priprema:
Paprike operite i pecite ih na vatri. Oljustite i ocistite od semenke.
Paradajz ispecite i oljustite lusku.
U vecu sherpu stavite ulje, ocat i secer na vatri pa u njemu naseckajte paradajz i kuvajte sa povremenim mjesanjem.
Kad je paradajz skuvan dodajte paprike narezane ili samjeleni, pa dodajte u sherpu zajedno sa paradajzom.
Dodajte oko 200gr ljutih okruglih papricica.
Kada pocne da kljuca kuvajte jos samo 20 min, ali pri kraju dodajte ocisteni bleji luk i naseckani persun.
Lutenku sklonite sa vatre i sipajte u zagrijane staklenke pa zatvorite sa poklopcima.
Ostavite da se same ohlade kako bi stvorili vakum .
Zatim tegle odloziti u podrum ili shpaj
Paprike operite i pecite ih na vatri. Oljustite i ocistite od semenke.
Paradajz ispecite i oljustite lusku.
U vecu sherpu stavite ulje, ocat i secer na vatri pa u njemu naseckajte paradajz i kuvajte sa povremenim mjesanjem.
Kad je paradajz skuvan dodajte paprike narezane ili samjeleni, pa dodajte u sherpu zajedno sa paradajzom.
Dodajte oko 200gr ljutih okruglih papricica.
Kada pocne da kljuca kuvajte jos samo 20 min, ali pri kraju dodajte ocisteni bleji luk i naseckani persun.
Lutenku sklonite sa vatre i sipajte u zagrijane staklenke pa zatvorite sa poklopcima.
Ostavite da se same ohlade kako bi stvorili vakum .
Zatim tegle odloziti u podrum ili shpaj
Нема коментара