Breaking News

Ljutenica od paradajza i paprike


Sastojci:

    Potrebno
    10 kg, crvenih mesnatih paprika,
    5 kg crvenog mesnatog paradajz,
    250  ml vinski ocat,
    600  ml ulja,
    250 gr secera,
    vezica persuna,
    1 glavica bjelog luka,
    200gr ljutih okruglih papricica.
Priprema:

    Paprike operite i pecite ih na vatri. Oljustite i ocistite od semenke.
    Paradajz ispecite i oljustite lusku.
    U vecu sherpu stavite ulje, ocat i secer na vatri pa u njemu naseckajte paradajz i kuvajte sa povremenim mjesanjem.
    Kad je paradajz skuvan dodajte paprike narezane ili  samjeleni, pa dodajte u sherpu zajedno sa paradajzom.
    Dodajte oko 200gr ljutih okruglih papricica.
    Kada pocne da kljuca kuvajte jos samo 20 min, ali pri kraju dodajte ocisteni bleji luk i naseckani persun.
    Lutenku sklonite sa vatre i sipajte u zagrijane staklenke pa zatvorite sa poklopcima.
    Ostavite da se same ohlade kako bi stvorili vakum .
    Zatim tegle odloziti u podrum ili shpaj

Нема коментара

ranktrackr.net