Krem čorba od bundeve sa lisičarkama
Sastojci:
½ kg očišćene hokaido bundeve
2 krompira
1 šargarepa
1 ½ l povrtne supe
50 g putera
3 kašike ulja
250 g lisičarki
25 g putera
malo ulja
1 čen belog luka
so, biber
suvi začin
2 krompira
1 šargarepa
1 ½ l povrtne supe
50 g putera
3 kašike ulja
250 g lisičarki
25 g putera
malo ulja
1 čen belog luka
so, biber
suvi začin
Priprema:
1. Bundevu i krompir očistiti i iseći na kockice. Šargarepu oguliti i iseći na kolutiće, a crni luk očistiti i iseći na tanke listiće.
2. U široj šerpi zagrejati ulje i puter pa dodati crni luk i dinstati dok ne omekša na umerenoj temperaturi.
3. Dodati bundevu, krompir, šargarepu, supu i začiniti pa kuvati poklopljeno dok povrće ne omekaša.
4. Čorbu skloniti sa vatre i propasirati štapnim mikserom. Ukoliko je potrebno dodati još malo tečnosti kako čorba ne bi bila previše gusta.
5. Pečurke očistiti i propržiti na puteru koliko da omekšaju i porumene. Na samom kraju začiniti i dodati malo seckanog belog luka.
6. Deo pečuraka ostaviti za garniranje a ostatak dodati pripremljenoj čorbi i sve dobro promešati.
7. Čorbu sipati u tanjir, ukrasiti prženim lisičarkama i posuti sa malo peršuna.
8. Služiti toplo.
2. U široj šerpi zagrejati ulje i puter pa dodati crni luk i dinstati dok ne omekša na umerenoj temperaturi.
3. Dodati bundevu, krompir, šargarepu, supu i začiniti pa kuvati poklopljeno dok povrće ne omekaša.
4. Čorbu skloniti sa vatre i propasirati štapnim mikserom. Ukoliko je potrebno dodati još malo tečnosti kako čorba ne bi bila previše gusta.
5. Pečurke očistiti i propržiti na puteru koliko da omekšaju i porumene. Na samom kraju začiniti i dodati malo seckanog belog luka.
6. Deo pečuraka ostaviti za garniranje a ostatak dodati pripremljenoj čorbi i sve dobro promešati.
7. Čorbu sipati u tanjir, ukrasiti prženim lisičarkama i posuti sa malo peršuna.
8. Služiti toplo.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара