Mediteranska salata/Ukusan i zdrav obrok, sjajan za svaku priliku
Potrebno je:
Prelijte salatu pripremljenim prelivom, promešajte i uživajte!
za piletinu: 1 file pilećeg mesa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika soka od limuna, 2 čena belog luka, 1 kašika seckane mirođije, so i biber po ukusu.
za preliv: 1/3 šolje grčkog jogurta, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika crvenog vinskog sirćeta, 1 kašika soka od limuna, 2 kašike vode, 1 iseckan čen belog luka, 1 kašika seckane mirođije, so i biber po ukusu.
za salatu: zelena salata po ukusu, 1/2 šolje seckanog krastavca, 1/2 šolje maslina, 1/2 šolje seckanog crvenog luka, 1/2 šolje čeri paradajza, 1/2 šolje feta sira.
za salatu: zelena salata po ukusu, 1/2 šolje seckanog krastavca, 1/2 šolje maslina, 1/2 šolje seckanog crvenog luka, 1/2 šolje čeri paradajza, 1/2 šolje feta sira.
Priprema:
Pileći file pospite sa malo maslinovog ulja, sokom od limuna, seckanim belim lukom, mirođijom, pa dodajte malo soli i bibera. Stavite da se peče na 200 stepeni 35 do 40 minuta.
Zatim u jednoj činiji dobro izmešajte sve sastojke za preliv.
U činiju u kojoj ćete služiti jelo poređajte na dno zelenu salatu, pa stavite preko iseckanu pečenu piletinu, krastavac, masline, crveni luk i feta sir.
Prelijte salatu pripremljenim prelivom, promešajte i uživajte!
izvor/http://zena.blic.rs/
Нема коментара