Fantazija od čokolade
Sastojci:
Kore
7 jaja
250 g čokolade
250 g margarina
250 g šećera u prahu
4 kašike brašna
Fil
7 jaja
250 g čokolade
250 g margarina
250 g šećera u prahu
Dekoracija
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
7 jaja
250 g čokolade
250 g margarina
250 g šećera u prahu
4 kašike brašna
Fil
7 jaja
250 g čokolade
250 g margarina
250 g šećera u prahu
Dekoracija
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:Foto:
Kore
1. Penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer u prahu.
2. Dodati omekšali margarin i otopljenu čokoladu, pa nastaviti mućenje.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati kašiku po kašiku u prethodnu smesu, uz lagano mešanje varjačom.
4. Na kraju dodati brašno i promešati da se sjedini.
5. Smesu podeliti na 4 dela, pa jedan deo uliti u okrugli pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15 minuta. Na isti način ispeći još tri kore.
Fil
1. U dubljoj posudi umutiti žumanca sa šećerom u prahu, a zatim dodati omekšali margarin.
2. Otopiti čokoladu na pari, pa dodati u posudu i nastaviti mućenje.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa je postepeno dodavati prethodnoj smesi uz lagano mešanje.
Finalni postupak
1. Tortu filovati: kora, fil, kora… dok se ne potroši sav materijal.
2. Zagrejati slatku pavlaku na umerenoj temperaturi. Voditi računa da ne provri.
3. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi, a masa ne sjedini.
4. Ostaviti da se prohladi, a zatim preliti preko torte.
5. Tortu staviti u frižider da se ohladi i stegne, a zatim je iseći i poslužiti.
1. Penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer u prahu.
2. Dodati omekšali margarin i otopljenu čokoladu, pa nastaviti mućenje.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati kašiku po kašiku u prethodnu smesu, uz lagano mešanje varjačom.
4. Na kraju dodati brašno i promešati da se sjedini.
5. Smesu podeliti na 4 dela, pa jedan deo uliti u okrugli pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200°C 15 minuta. Na isti način ispeći još tri kore.
Fil
1. U dubljoj posudi umutiti žumanca sa šećerom u prahu, a zatim dodati omekšali margarin.
2. Otopiti čokoladu na pari, pa dodati u posudu i nastaviti mućenje.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, pa je postepeno dodavati prethodnoj smesi uz lagano mešanje.
Finalni postupak
1. Tortu filovati: kora, fil, kora… dok se ne potroši sav materijal.
2. Zagrejati slatku pavlaku na umerenoj temperaturi. Voditi računa da ne provri.
3. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi, a masa ne sjedini.
4. Ostaviti da se prohladi, a zatim preliti preko torte.
5. Tortu staviti u frižider da se ohladi i stegne, a zatim je iseći i poslužiti.
izvorhttp://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара