Gulaš od pečuraka sa ribom
Sastojci:
– 400 g šampinjona
– 400 g bukovača
– 200 g fileta dimljenog šarana
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 3 čena belog luka
– 1 dl belog vina
– 3 kašike soja sosa
– 1 kašika paradajz pirea
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika gustina
– 300 g testenine po želji
– mešavina začina, biber
– 400 g bukovača
– 200 g fileta dimljenog šarana
– 2 glavice crnog luka
– 2 šargarepe
– 3 čena belog luka
– 1 dl belog vina
– 3 kašike soja sosa
– 1 kašika paradajz pirea
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika gustina
– 300 g testenine po želji
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Šampinjone iseći na četvrtine, bukovače na štapiće, a crni luk na kockice.
2. Meso dimljenog šarana iseći na krupnije kocke, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti šargarepu, crni i beli luk. Potom dodati bukovače i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su bukovače napola dinstane, dodati šampinjone, dimljenu ribu i belo vino. Naliti vodom da ogrezne i nastaviti sa dinstanjem.
5. Dinstati dok pečurke ne omekšaju pa dodati soja sos, šećer, paradajz pire i začine po ukusu. Posuti sa malo gustina i kratko prokuvati da se dobije željena gustina.
6. Testeninu obariti i poslužiti kao prilog uz gulaš
1. Šampinjone iseći na četvrtine, bukovače na štapiće, a crni luk na kockice.
2. Meso dimljenog šarana iseći na krupnije kocke, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti šargarepu, crni i beli luk. Potom dodati bukovače i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada su bukovače napola dinstane, dodati šampinjone, dimljenu ribu i belo vino. Naliti vodom da ogrezne i nastaviti sa dinstanjem.
5. Dinstati dok pečurke ne omekšaju pa dodati soja sos, šećer, paradajz pire i začine po ukusu. Posuti sa malo gustina i kratko prokuvati da se dobije željena gustina.
6. Testeninu obariti i poslužiti kao prilog uz gulaš
izvor-http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара