Breaking News

Najukusnije punjeno pile

Sastojci:
pile od 1,8 kg
1 praziluk
1 veća paprika babura
1 tikvica
2 belanceta
200 ml pileće supe
1 kašika seckanog peršuna
3 kašike maslinovog ulja
mešavina začina
kari, biber, so
Priprema:
1. Pile raseći uzdužno do vrata. Razdvojiti kožu od mesa; voditi računa da se koža ne ošteti. Izvaditi belo meso s kostima, a batake, krilca i kožu ostaviti u komadu.
2. Belo meso odvojiti od kostiju i samleti u mašini za mlevenje.
3. Praziluk iseći na kolutove, a tikvicu i papriku na štapiće.
4. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, zatim dodati papriku i tikvicu te dinstati uz povremeno dolivanje pileće supe po potrebi.
5. Pred kraj dodati začine po ukusu, te nastaviti s dinstanjem dok sve povrće ne omekša i suvišna tečnost ne uvri.
6. Dinstano povrće ocediti i sjediniti s belancima, mlevenom piletinom, peršunom i karijem. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
7. Unutrašnjost pileta napuniti pripremljenim filom, prekriti kožurom i pričvrstiti čačkalicama.
8. Tepsiju nauljiti, staviti u nju punjeno pile i prekriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 250°C 50 minuta. Zatim skinuti foliju i nastaviti s pečenjem dok ne porumeni.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net