Paprike punjene pečurkama
Sastojci:
4 (raznobojne) paprike babure
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 tikvice
400 g šampinjona
1 kašika seckanog peršuna
400 ml supe od povrća
2 kašike maslinovog ulja
1 zelena salata
½ limuna
morska so, biber
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 tikvice
400 g šampinjona
1 kašika seckanog peršuna
400 ml supe od povrća
2 kašike maslinovog ulja
1 zelena salata
½ limuna
morska so, biber
Priprema:
1. Paprike babure oprati pa vrhove zajedno s peteljkom pri kraju odseći i ostaviti po strani (za preklapanje), a seme odstraniti.
2. Crni luk očistiti i iseckati na kockice, beli luk ispasirati.
3. Tikvice oguliti i izrendati na krupno rende a šampinjone iseći na listiće.
3. Na malo dozvoljenog ulja propržiti crni i beli luk, a zatim, dodati šampinjone i rendanu tikvicu. Povrće dinstati u njegovom soku bez dolivanja vode dok suvišna tečnost koju je pustilo ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati malo soli i peršuna te promešati.
4. Filom od povrća napuniti očišćene paprike i preklopiti ih odsečenim poklopcima. Vertikalno ih poslagati u manju tepsiju, zaliti supom od povrća i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok papirke ne omekšaju.
5. Posebno očistiti zelenu salatu, preliti je maslinovim uljem, sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Crni luk očistiti i iseckati na kockice, beli luk ispasirati.
3. Tikvice oguliti i izrendati na krupno rende a šampinjone iseći na listiće.
3. Na malo dozvoljenog ulja propržiti crni i beli luk, a zatim, dodati šampinjone i rendanu tikvicu. Povrće dinstati u njegovom soku bez dolivanja vode dok suvišna tečnost koju je pustilo ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati malo soli i peršuna te promešati.
4. Filom od povrća napuniti očišćene paprike i preklopiti ih odsečenim poklopcima. Vertikalno ih poslagati u manju tepsiju, zaliti supom od povrća i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok papirke ne omekšaju.
5. Posebno očistiti zelenu salatu, preliti je maslinovim uljem, sokom od limuna i začiniti po ukusu.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара