Posna kesten torta – ukus koji ne želite da propustite
Sastojci:
Kora
200 g mlevenih oraha
150 g meda
250 ml soka od pomorandže
200 g šećera
2 vanil-šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
100 ml ulja
Fil
750 g kesten pirea
50 g pekmeza od kajsija
200 g seckanih oraha
3 kašike ruma
Glazura
200 g čokolade
1 kašika ulja
200 g mlevenih oraha
150 g meda
250 ml soka od pomorandže
200 g šećera
2 vanil-šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
100 ml ulja
Fil
750 g kesten pirea
50 g pekmeza od kajsija
200 g seckanih oraha
3 kašike ruma
Glazura
200 g čokolade
1 kašika ulja
Priprema:
Kora
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, šećer, kakao, vanil-šećer i prašak za pecivo. Dodati mlevene orahe, med, sok od pomorandže i ulje, pa dobro izmešati.
2. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, te sipati u njega smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 min.
Fil
1. U posudi sjediniti kesten pire, pekmez od kajsija i rum, pa izmiksati. Dodati seckane orahe i promešati.
Finalni postupak
1. Ohlađenu koru uzdužno preseći na tri dela.
2. Na tacnu za serviranje staviti jednu kore, premazati je polovinom pripremljenog fila i prekriti drugom korom. Naneti preostali fil i preklopiti ga poslednjom korom.
3. Čokoladu rastopiti na pari s kašikom ulja i preliti tortu.
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, šećer, kakao, vanil-šećer i prašak za pecivo. Dodati mlevene orahe, med, sok od pomorandže i ulje, pa dobro izmešati.
2. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje, te sipati u njega smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40 min.
Fil
1. U posudi sjediniti kesten pire, pekmez od kajsija i rum, pa izmiksati. Dodati seckane orahe i promešati.
Finalni postupak
1. Ohlađenu koru uzdužno preseći na tri dela.
2. Na tacnu za serviranje staviti jednu kore, premazati je polovinom pripremljenog fila i prekriti drugom korom. Naneti preostali fil i preklopiti ga poslednjom korom.
3. Čokoladu rastopiti na pari s kašikom ulja i preliti tortu.
izvor-http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара