Kremasti čokoladni kolač s lešnicima
Sastojci:
Biskvit
8 jaja
250 g šećera
300 ml mleka
180 g mlevenih lešnika
260 g brašna
150 ml ulja
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Fil
1 l mleka
3 pudinga od čokolade
200 g šećera
250 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
8 jaja
250 g šećera
300 ml mleka
180 g mlevenih lešnika
260 g brašna
150 ml ulja
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Fil
1 l mleka
3 pudinga od čokolade
200 g šećera
250 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Biskvit
1. Penasto umutiti jaja uz postepeno dodavanje šećera.
2. Zatim, dodati ulje i mleko pa lagano sjediniti.
3. Dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo pa umutiti sastojke da se dobro povežu.
4. Na kraju, dodati (prethodno tostirane i ohlađene) mlevene lešnike i sve sjediniti.
5. Pripremljenu smesu sipati u pleh (30×40 cm) obložen papirom za pečenje, ravnomerno rasporediti i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC.
6. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi, a zatim preseći na pola.
Fil
1. U malo mleka razmutiti puding a ostalo mleko sa šećerom staviti da provri.
2. U tankom mlazu i uz stalno mešanje dodati puding i kuvati dok se ne zgusne i masa postane čvrsta.
3. Skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu, sjediniti i ostaviti da se ohladi.
4. U prohlađen fil postepeno dodavati na listiće isečen margarin i sjediniti.
Finalni postupak
1. Na tacnu staviti koru, premazati trećinom fila, naneti drugu koru i premazati ostatkom pripremljenog fila.
2. Kolač dekorisati čokoladnim mrvicama.
1. Penasto umutiti jaja uz postepeno dodavanje šećera.
2. Zatim, dodati ulje i mleko pa lagano sjediniti.
3. Dodati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo pa umutiti sastojke da se dobro povežu.
4. Na kraju, dodati (prethodno tostirane i ohlađene) mlevene lešnike i sve sjediniti.
5. Pripremljenu smesu sipati u pleh (30×40 cm) obložen papirom za pečenje, ravnomerno rasporediti i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC.
6. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi, a zatim preseći na pola.
Fil
1. U malo mleka razmutiti puding a ostalo mleko sa šećerom staviti da provri.
2. U tankom mlazu i uz stalno mešanje dodati puding i kuvati dok se ne zgusne i masa postane čvrsta.
3. Skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokoladu, sjediniti i ostaviti da se ohladi.
4. U prohlađen fil postepeno dodavati na listiće isečen margarin i sjediniti.
Finalni postupak
1. Na tacnu staviti koru, premazati trećinom fila, naneti drugu koru i premazati ostatkom pripremljenog fila.
2. Kolač dekorisati čokoladnim mrvicama.
izvor/http://www.posaljirecept.rs
Нема коментара