Pileći bataci u slatko-kiselom sosu
Sastojci:
8 pilećih bataka sa karabatkom
300 g pečene paprike
350 ml crnog vina
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašika meda
2 kašike slatke pavlake
1 feferona
1 kašika soja sosa
2 lovorova lista
1 kašika slatke mlevene paprike
50 ml maslinovog ulja
mešavina začina, biber
300 g pečene paprike
350 ml crnog vina
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašika meda
2 kašike slatke pavlake
1 feferona
1 kašika soja sosa
2 lovorova lista
1 kašika slatke mlevene paprike
50 ml maslinovog ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. U teflonskom tiganju ugrejati ulje, pa propržiti batake sa svih strana da porumene, izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Sitno iseckati papriku, crni i beli luk pa propržiti na masnoći od mesa, dodati vino, med, slatku pavlaku, soja sos i lovorov list te dinstati još 10 minuta.
3. Pred kraj dinstanja dodati sitno seckane feferone, mlevenu papriku i začiniti po ukusu, zatim vratiti batake pa sve zajedno dinstati još 10 minuta.
4. Na tanjir za serviranje složiti batake, pripremljen sos ispasirati pa preliti preko bataka i služiti uz baren krompir.
2. Sitno iseckati papriku, crni i beli luk pa propržiti na masnoći od mesa, dodati vino, med, slatku pavlaku, soja sos i lovorov list te dinstati još 10 minuta.
3. Pred kraj dinstanja dodati sitno seckane feferone, mlevenu papriku i začiniti po ukusu, zatim vratiti batake pa sve zajedno dinstati još 10 minuta.
4. Na tanjir za serviranje složiti batake, pripremljen sos ispasirati pa preliti preko bataka i služiti uz baren krompir.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара