Breaking News

Predstavljamo Vam drevne tajne levitacije



Neki istraživači sugerišu da su drevni narodi uspeli da savladaju levitaciju i da im je baš ona pomagala da pobede gravitaciju i upravljaju masivnim objektima s lakoćom.
 U prilog toj tvrdnji idu reči Abula Hasana Ali Al-Masudija, arapskog istoričara iz 10-tog veka, koji opisuje građenje egipatskih piramida.
On je napisao da se ispod kamena stavio magični papir pa su potom kamen udarili metalnom šipkom zbog čega bi kamen počeo da levitira i kreće se uz put koji je bio popločen kamenjem i ograđen s obe strane metalnim stubovima.Nije poznato kako je ta priča došla do njega, ali kako god bilo tajna egipatskih piramida je još ostala naučno neobjašnjena.
I to nikako nije jedina građevina koja i dan danas intrigira svojim postojanjem. U Jupiterovom hramu u Baalbeku u Libanu ugrađena su tri najveća kamena bloka koja su ikada napravljena.
Ne postoji dizalica u našem modernom dobu koja bi uspela da podigne takvu težinu. Primera je mnogo, a naučnog objašnjenja nema.
Postoje legende prema kojima su se kamene gromade pomerale zbog zvukova, uroka čarobnjaka, udaraca magičnih štapićem i štapovima, truba, gongova ili zviždaljki…
O sličnom iskustvu Brus Kejti je pisao u svojoj knjizi „The Bridge to Infinity”. Navodno je upravo švedski doktor Jarl početkom prošlog veka imao priliku da na svoje oči vidi kako su tibetanski sveštenici uz pomoć 13 bubnjeva i šest truba uspevali da pomeraju kamenje.
Navodno je napravio i dva snimka kako bi se uverio da nije bio deo masovne hipnoze, pa je snimke dostavio engleskom društvu za koje je radio, ali oni su konfiskovani.
Ono što je sigurno jeste to da priče poput ove intrigiraju i teraju na razmišljanje.
Međutim, nisu svi primeri iz davnih vremena. Dvorac Koral je impozantna građevina koju je 1920. počeo da gradi latvijski imigrant Edvard Lidskalnin u Homesteadu na Floridi.
On je navodno sve sam svojim rukama izgradio i to u tajnosti, preko noći. Iako niko nikada nije svedočio njegovoj tehnici, navodno su neki tinejdžeri videli kako nosi kamene blokove vazduhom kao da su baloni.
Lidskalnin je jednom prilikom izjavio kako je otkrio tajne piramida i svih drugih misterioznih drevnih građevina. Ali, ako je i otkrio, njihovu tajnu je poneo sa sobom u grob.
izvor/http://www.svettajni.com/

Нема коментара

ranktrackr.net