Rajska poslastica: Čokoladna torta za svaku priliku
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
5 jaja
120 g šećera
1 kašika vanil-šećera
malo soli
50 g brašna
50 g mlevenih badema
2 kašike gustina
30 g kakaoa
800 g crne čokolade
400 g pavlake za kuvanje
100 g putera
4 dl ruma
5 jaja
120 g šećera
1 kašika vanil-šećera
malo soli
50 g brašna
50 g mlevenih badema
2 kašike gustina
30 g kakaoa
800 g crne čokolade
400 g pavlake za kuvanje
100 g putera
4 dl ruma
Priprema:
1. Žumanca penasto umutite sa 60 g šećera i vanil-šećerom. Belanca ulupajte s malo soli, pa dodajte 60 g šećera i umutite u žumanca. U jaja dodajte brašno, bademe, gustin i kakao. Testo pecite u kalupu prečnika 24 cm, podmazanim i posutim brašnom, na 180 stepeni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi.
2. Izlomite čokoladu, pa zagrejte pavlaku i prelijte je preko čokolade tako da se istopi. Puter iseckajte na listiće i umešajte penasto u krem, pa ostavite da se ohladi.
3. Pečen biskvit dva puta horizontalno presecite, pa svaku koru poprskajte rumom i dve kore nafilujte sa po četvrtinom krema. Prebacite na tacnu i poslednju koru premažite ostatkom krema. Stavite u frižider da se hladi oko dva sata. Po želji, garnirajte čokoladom.
1. Žumanca penasto umutite sa 60 g šećera i vanil-šećerom. Belanca ulupajte s malo soli, pa dodajte 60 g šećera i umutite u žumanca. U jaja dodajte brašno, bademe, gustin i kakao. Testo pecite u kalupu prečnika 24 cm, podmazanim i posutim brašnom, na 180 stepeni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi.
2. Izlomite čokoladu, pa zagrejte pavlaku i prelijte je preko čokolade tako da se istopi. Puter iseckajte na listiće i umešajte penasto u krem, pa ostavite da se ohladi.
3. Pečen biskvit dva puta horizontalno presecite, pa svaku koru poprskajte rumom i dve kore nafilujte sa po četvrtinom krema. Prebacite na tacnu i poslednju koru premažite ostatkom krema. Stavite u frižider da se hladi oko dva sata. Po želji, garnirajte čokoladom.
izvor/http://www.posaljirecept.rs
Нема коментара