Ukusan i sladak doručak – francuske prženice

Sastojci:
4 deblje kriške hleba
3 jajeta
80 g šećera
50 ml mleka
puter
sveže voće
3 jajeta
80 g šećera
50 ml mleka
puter
sveže voće
Priprema:
1. U široj posudi umutiti jaja, šećer i mleko, kao za prženice.
2. Kriške hleba umočiti u umućena jaja, sa obe strane.
3. Dobro ocediti od viška smese pa preneti na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Premazati sa malo rastopljenog putera, posuti šećerom i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta.
5. Izvaditi iz rerne i poslužiti uz sladoled ili po želji.
2. Kriške hleba umočiti u umućena jaja, sa obe strane.
3. Dobro ocediti od viška smese pa preneti na pleh obložen papirom za pečenje.
4. Premazati sa malo rastopljenog putera, posuti šećerom i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 20 minuta.
5. Izvaditi iz rerne i poslužiti uz sladoled ili po želji.
izvor/http://www.posaljirecept.rs
Нема коментара