Ovo jelo mozete napraviti i s drugim meso tipa teletina ,puretina ,piletina.
Svinjetinu narezite,zapamtite da o debljini fileta ovisi duljina pripreme,optimalno bi bilo 3 cm debljine.Posolite/popaprite.
Razdojite izvagani maslac na tri dijela .
Jedan dio maslaca stavite u tavu s mlazom uljam pustite da se otopi i zagrije.Na zagrijanom maslacu prepecite filete s obje strane da uhvate boju .Izvadite ih ,poklopite folijom pa napravite umak.
Umak:
U posudu u kojoj se peklo meso dodajte drugu trecinu maslca ,zagrijte pa na njemu propirjte izribani ocisceni crveni luk,trebat ce vam oko dvjije minute .Luk ce promijeniti boju u laganu smede-crvenkastu.
Nasjeckajte gljive na sitne kockice (ja sam koristila sampinjne i lisicarke a vi stavite po ukusu)pa nastavite przite jos malo dok gljive ne uvenu,prelijte vinom ili vermutom,lagano prolazite po dnu posude da se podugnu sve zapecene divote i izvuce okus.Pustite da sve iskuha dvije minute na jacoj vatri da ishlapi alkohol.

U posudicu sa strane stavite temeljac pa u njega zamijesajte gustin da se rastopi ,ulijte temeljca u posudu u kojoj kkuhate umak ,dodajte sok od limuna pa pustite da sve kuha dok se ne ugusti.Dodajte filete pa pustite da sve jos malo krcka na laganoj vatri,negdje 4 min.Dodajte ostatak maslaca ,promijesajte ,maknite sa vatre i pustite da se otopi.Po potrebi dodatno posolite i popapritе
Нема коментара