Breaking News

Posna torta sa Nes kafom

Za kore:
  • 100 g šećera,
  • 100 g posnog margarina,
  • 100 ml vode,
  • 1 kesica Nes kafe,
  • 300 g brašna,
  • 1/2 kesice praška za pecivo.
Za fil:
  • 700 ml vode,
  • 200 g šećera,
  • 4 kesice Nes kafe,
  • 7 kašika gustina,
  • 250 g posnog margarina,
  • 300 g posnog šlaga,
  • kisela voda (po potrebi).

POSNA TORTA SA NES KAFOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  1. Umutiti 100 g šećera i 100 g margarina.
  2. U 100 ml vode sipati kesicu Nes kafe.
  3. Brašno i prašak za pecivo sjediniti.
  4. Sve sastojke spojiti i umesiti glatko testo.
  5. Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razviti na papir za pečenje i staviti na prevrnuti pleh. Peći na 220° C oko deset minuta.
  6. Fil: Pomešati 600 ml vode sa 200 g šećera i 4 kesice Nes kafe, pa staviti da proključa.
  7. Umutiti 100 ml vode i 7 kašika gustina pa dodati u ključalu vodu i skuvati fil.
  8. Posebno umutiti margarin i sjediniti ga sa ohlađenim filom.
  9. Šlag umutiti sa kiselom vodom.
  10. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.
  11. Tortu ukrasiti po zelji.
izvor/http://www.posnajela.rs

Нема коментара

ranktrackr.net