Posna torta sa Nes kafom
Za kore:
- 100 g šećera,
- 100 g posnog margarina,
- 100 ml vode,
- 1 kesica Nes kafe,
- 300 g brašna,
- 1/2 kesice praška za pecivo.
Za fil:
- 700 ml vode,
- 200 g šećera,
- 4 kesice Nes kafe,
- 7 kašika gustina,
- 250 g posnog margarina,
- 300 g posnog šlaga,
- kisela voda (po potrebi).
POSNA TORTA SA NES KAFOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
- Umutiti 100 g šećera i 100 g margarina.
- U 100 ml vode sipati kesicu Nes kafe.
- Brašno i prašak za pecivo sjediniti.
- Sve sastojke spojiti i umesiti glatko testo.
- Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razviti na papir za pečenje i staviti na prevrnuti pleh. Peći na 220° C oko deset minuta.
- Fil: Pomešati 600 ml vode sa 200 g šećera i 4 kesice Nes kafe, pa staviti da proključa.
- Umutiti 100 ml vode i 7 kašika gustina pa dodati u ključalu vodu i skuvati fil.
- Posebno umutiti margarin i sjediniti ga sa ohlađenim filom.
- Šlag umutiti sa kiselom vodom.
- Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.
- Tortu ukrasiti po zelji.
izvor/http://www.posnajela.rs
Нема коментара