Puževi na seljački način

Sastojci:
– 40 komada vinogradarskih puževa
– 1 dl ulja
– 500 g ljutike (vrsta crnog luka)
– 5 tankih odrezaka mesnate slanine
– 6 jaja
– so i biber po želji
– 1 dl ulja
– 500 g ljutike (vrsta crnog luka)
– 5 tankih odrezaka mesnate slanine
– 6 jaja
– so i biber po želji
Priprema:
Puževe stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuvamo oko 90 minuta, uklanjajući penu sa vrha kad god se pojavi. Potom ih procedimo, čačkalicom izvučemo iz kućica i očistimo. Meso puževa propržimo na ulju. Kad dobiju boju, dodamo očišćenu ljutiku.
Dinstamo 30 minuta, dok ljutika ne omekša i višak tečnosti ne ispari. Dodamo narezanu slaninu i razmućena jaja. Posolimo, pobiberimo i mešamo na laganoj vatri dok se jaja ne isprže. Poslužimo toplo.
(Telegraf.rs)
Нема коментара