Fileti brancina sa pomorandžom i limunom
SASTOJCI ZA FILETE BRANCINA SA POMORANDŽOM I LIMUNOM:
-
ads1]
- 4 fileta brancina,
- 1 beli deo struka praziluka,
- 2 zelena limuna,
- 2 pomorandže,
- 2 struka mladog luka,
- 60 g posnog margarina,
- 100 ml riblje čorbe,
- 1 kašičica iseckanog vlašca,
- maslinovo ulje,
- so,
- biber.
FILETI BRANCINA SA POMORANDŽOM I LIMUNOM SE PRIPREMAJU NA SLEDEĆI NAČIN:
- Zagrejte rernu na 210 stepeni.
- Operite limun i pomorandže i narežite na tanke kolutove.
- Praziluk i mladi luk očistite i sitno iseckajte.
- U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i 10 g posnog margarina, kratko propržite praziluk i mladi luk i potom sipajte u vatrostalnu posudu.
- Prelijte ribljom čorbom, pa preko luka rasporedite filete brancina.
- Posolite i pobiberite, prekrijte kolutovima agruma i dodajte 20 g margarina.
- Prekrijte masnim papirom i pecite 10-15 minuta.
- Potom izvadite filete i stavite u topao tanjir.
- Procedite sok sa dna posude u manju činiju, dodajte preostali margarin i umutite. Po želji dodajte malo soli i bibera, umešajte seckani vlašac i sipajte preko fileta.
- Poslužite uz bareni pirinač ili krompir.
http://www.posnajela.rs
Нема коментара