Breaking News

Kolač dupla sreća: Mekan i ukusan, savršen za svaki dan! (RECEPT)


Foto: Thinkstock

Kolač od sira: 450 g krem sira; 60 g milerama; 3 jaja; 150 g šećera; 2 kašike brašna; 1 vanilin šećer
Kolač od bundeve; 300 g bundeve; 2 kašike ulja; 180 ml ulja; 200 g smeđeg šećera; 2 jaja; 1 kesica burbon vanila aromatizovanog šećera; 150 g brašna; 1 kašičica cimeta; 1 kašičica muskatnog oraščića; 1 kašičica đumbira u prahu; 1 kašičica sode bikarbone; prstohvat soli.
gin: 0px; padding: 0px;">Glazura od sira: 125 g krem sira; 20 g mlečnog margarina; 250 g šećera u prahu; nekoliko kapi arome ruma; 2 kašike mleka.

Dekoracija: dekor kakao mrvice; sladoled
Priprema:
300 g sveže bundeve izrendati i na malo ulja sotirati u šerpi dok ne omekša i ne ispari višak tečnosti. Kada je gotova ostaviti sa strane da se malo ohladi i pre nego što štapnim blenderom napravite pire dodatno ocediti višak tečnosti.
Masa za kolač od sira: U posudi za mešanje mikserom dobro promešati krem sir, mileram, šećer i vanilin šećer sve dok se sav šećer ne istopi i dobije glatka masa. Nakon toga dodati brašno i dobro promešati. Na kraju dodati jaja (jedno po jedno) i promešati mikserom na manjoj brzini dok se ne dobije kompaktna masa. Ostaviti sa strane.
Masa za kolač od bundeve: U posudu za mešanje staviti ulje, šećer, vanilin šećer i dobro promešati da se dobije klatka masa dodati bundevu i nastaviti mešanje dok se svi sastojci ne sjedine. U drugoj većoj posudi pomešati suve sastojke brašno, sodu bikarbonu i začine. Tu presuti predhodno napravljenu masu od šećera ulja i bundeve i sve dobro promešati mikserom, ali ne perviše.
Glazura od sira: Dobro zamešati sir i margarin dok se ne sjedine i nakon toga dodati prah šećer i aromu ruma. Dobro promešati dok se ne dobije glatka masa. Po potrebi dodati malo mleka da se smanji gustina. Ostaviti u frižider da se hladi pokriveno folijom do momenta upotrebe.
Završnica: Pleh za pečenje kolača sa kopčom obložiti alu. folijom. U njega prvo nasuti masu od bundeve da prekrije dno (debljine oko 1 cm). Preko toga sipati nekoliko velikih kašika mase sa sirom (neravnomerno).
Postupak ponavlajti sve dok se ne potroše obe mase. U pećnicu zagrejanu na 170° C staviti pleh sa vodom i tanjir na koji se stavlja pleh sa kolačem da bi bio iznad vode. Peći 60-70 minuta. Kada je kolač pečen isključiti rernu i ostaviti je odškrinutu da se hladi zajedno sa kolačem. Kada se kolač ohladi do sobne temperature staviti ga da se hladi u frižideru najmanje 6 sati.
Nakon toga, kolač izvaditi iz pleha, skinuti foliju i premazati glazurom od sira i posuti dekorativnim mrvicama.

http://stil.kurir.rs

Нема коментара

ranktrackr.net