Breaking News

Kućni bar za prijatna druženja



Dobar način da se zabavite i ugostite prijatelje. Najbolji prostor za to su kuhinja, trpezarija i dnevna soba

UKOLIKO volite da pripremate koktele za prijatelje i zabavljate ih kod kuće, onda kućni bar mora da bude na vašem spisku.
Najpre treba da odlučite gde ćete da ga postavite, a najbolji prostor za to su kuhinja, trpezarija i dnevna soba. Ukoliko imate kuću, možete da razmotrite i ideju da bar napravite napolju, jer ćete sigurno moći da ga koristite bar šest meseci godišnje.
Upotrebom ugradnih elemenata možete da učinite da bar izgleda neobičnije i istakne vaša pića, čaše i ostale barske “dodatke”. Ugradni ormari predstavljaju najskuplju opciju, ali zato pružaju baru najsvečaniji izgled. Ukoliko je njihova ugradnja preveliki posao za vas, možete da koristite bife sto, police ili kuhinjske elemente na način koji će ih uklopiti u vaš bar.
[ads1] U slučaju da imate dovoljno prostora, najlakše je kupiti već gotov barski nameštaj koji je najčešće od drveta. Stvari koje morate da razmotrite prilikom kupovine samostalnog bara uključuju veličinu vašeg prostora, stil i da li želite da imate priključak vodovodne instalacije.
Da bi vaš bar bio još funkcionalniji, razmislite o tome da napravite kuhinjski pult ili šank, koji će imati kombinovanu namenu. Ovo “kuhinjsko ostrvo” daje dodatni prostor za pripremanje i služenje pića. Ako dodate barske stolice, gosti mogu tu da sede i druže se. Možete da baru dodate i sudoperu, što će vam pomoći da brže pripremite čiste čaše i poslužite pića.
Sedenje je ključna stavka ukoliko želite da vam se gosti opuste u baru, bilo da su to tradicionalne barske stolice ili neke udobnije. Važno je da vaši prijatelji mogu komotno da se druže, pa nije loše dodati nekoliko retro fotelja u blizini šanka.
Jedna od važnijih stvari za kućni bar svakako je led, to jest mesto gde će se pića hladiti. Možete da stavite mali frižider unutar donjih elemenata vašeg bara, a ako ste vinopija i imate novca, možete da kupite specijalan frižider za vina.
http://www.novosti.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net