ZA OVAKAV SRPSKI SIR JOŠ NISTE ČULI: Raj za nepca sa malo novca
“Oni se tradicionalno proizvode u našoj kući, ali nikad nije bio prioritetni prihod. Ja sam rešila da pretvorim u nešto mnogo više. Zdrava hrana će biti sve više na ceni, a biće je manje“, priča Marija.
[ads1]
Imaju devet ukusa kačkavalja, a tu je i stari sremački, tzv. švapski i vojvođanski kačkavalj.
“Možda će zvučati smešno, ali pre nego što je izbačen sir sa kajsijom na daščici sam po kafićima nosila iseckan sir na degustaciju“, priča ona dodajući da su laki na promenama i ne toliko veliki da ne mogu na taj način da testiraju.
Na prvi zalogaj kapituliraju“, kaže ona svima koji imaju dilemu kakav je ovo spoj.
Za štalu i 15 krava zadužen je Petar. On objašnjava i kako se dobija idealno i kvalitetno mleko.
Kaže da je cena njihovih sireva na sredini i da bi sigurno mogla biti viša. Tako za friški jazak trebate da izdvojite od 300 do 1.000 dinara za kilogram.
Izvor:b92
Нема коментара