Rozen torta sa belom čokoladom
Sastojci:
kore za rozen tortu
Fil
½ l mleka
2 pudinga od vanile
5 kašika šećera
200 g bele čokolade
250 g margarina s ukusom vanile
100 g šlaga
200 ml mleka
Fil
½ l mleka
2 pudinga od vanile
5 kašika šećera
200 g bele čokolade
250 g margarina s ukusom vanile
100 g šlaga
200 ml mleka
Priprema:
Fil
1. U posudu sipati 300 ml mleka, dodati šećer i zakuvati.
2. Preostalo mleko pomešati sa pudingom, pa kada mleko provri usuti u tankom mlazu, uz neprestano mešanje. Kuvati sve dok masa ne počne da se zgušnjava. Koristiti žicu ili varjaču sa dugačkom drškom kako bi izbegli eventualne opekotine od pudinga koji neretko prska.
3. Skuvani puding skloniti sa vatre. Izrendati belu čokoladu i dodati u još vruć puding. Sve dobro promešati da se čokolada rastopi. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin.
5. Šlag usuti u dublju posudu i preliti sa 100 ml mleka pa mikserom mutiti dok se ne dobije kremasta masa. Uz neprekidan rad miksera postepeno dodavati preostalu polovinu mleka i mutiti dok šlag ne postane čvrst i fine strukture.
6. Kuvani puding postepeno dodavati umućenom margarinu i mutiti da se sve dobro sjedini.
7. Umućen šlag pomešati sa pripremljenom smesom i još jednom sve izmiksati.
Finalni postupak
1. Na tacnu položiti rozen koru, ravnomerno naneti pripremljen fil a zatim ponavljati postupak sve dok ima materijala.
2. Tortu sa svih strana dekorisati kremom i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
3. Sutradan, tortu seći i poslužiti uz npr. voće, sirup od voća ili marmeladu od jagoda.
1. U posudu sipati 300 ml mleka, dodati šećer i zakuvati.
2. Preostalo mleko pomešati sa pudingom, pa kada mleko provri usuti u tankom mlazu, uz neprestano mešanje. Kuvati sve dok masa ne počne da se zgušnjava. Koristiti žicu ili varjaču sa dugačkom drškom kako bi izbegli eventualne opekotine od pudinga koji neretko prska.
3. Skuvani puding skloniti sa vatre. Izrendati belu čokoladu i dodati u još vruć puding. Sve dobro promešati da se čokolada rastopi. Pripremljenu smesu ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin.
5. Šlag usuti u dublju posudu i preliti sa 100 ml mleka pa mikserom mutiti dok se ne dobije kremasta masa. Uz neprekidan rad miksera postepeno dodavati preostalu polovinu mleka i mutiti dok šlag ne postane čvrst i fine strukture.
6. Kuvani puding postepeno dodavati umućenom margarinu i mutiti da se sve dobro sjedini.
7. Umućen šlag pomešati sa pripremljenom smesom i još jednom sve izmiksati.
Finalni postupak
1. Na tacnu položiti rozen koru, ravnomerno naneti pripremljen fil a zatim ponavljati postupak sve dok ima materijala.
2. Tortu sa svih strana dekorisati kremom i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
3. Sutradan, tortu seći i poslužiti uz npr. voće, sirup od voća ili marmeladu od jagoda.
http://www.posaljirecept.rs
Нема коментара