Breaking News

Najkremastiji prilog na svetu: Zapečeni pire krompir iz rerne!

Foto: Profimedia


Ovaj odličan prilog napravite veče ranije ili ujutru jer je najukusniji kada odstoji nekoliko sati u frižideru.

Trebaće vam malo više truda nego pri pripremi klasičnog pirea, ali je idealan za vikend ili neku veću porodičnu proslavu.

Sastojci: 2 kg krompira,  250 ml kisele pavlake,  200 g krem sira, 1 kašika soli,  četvrtina kašičice mlevenog bibera, 1 čen belog luka,  1 kaška rastopljenog maslaca, pola kašičice mlevene paprike

Uputstvo:  Skuvajte krompir u slanoj vodi, ne više od 20-tak minuta. Pomešajte kiselu pavlaku, sir, so, biber i iseckani beli luk, dodajte krompir i napravite pire.

Kada dobijete željenu strukturu, prebacite ga u posudu za pečenje, prekrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Prelijte puter preko krompira i pospite odozgo malo mlevene paprike.

Pecite oko 30 minta i odmah poslužite.

 Avaz/Stil

Нема коментара

ranktrackr.net