PILETINA SA KIKIRIKIJEM
Shutterstock |
Potrebno je: 300 g pilećeg filea, 100 g kikirikija, praziluk, šargarepa, tikvica, 2 čena belog luka, 50 ml soja sosa, kašika gustina, ulje, so, biber.
U tiganju na zagrejanom ulju propržite neslani kikiriki nekoliko minuta, pa ga odložite na tanjir. U istom tiganju oko 10 minuta pržite pileći file isečen na kockice, pa i njega odložite na tanjir. Isecite praziluk na kolutove, šargarepu na sitnije kocke i tikvicu na krupnije, pa prvo propržite praziluk, dodajte šargarepu, dinstajte 10 minuta, dodajte tikvice i pržite još 7-8 minuta. Vratite kikiriki i piletinu u tiganj, dodajte so i biber i krčkajte još nekoliko minuta. Dok se piletina krčka, u posebnoj posudi umutite gustin u malo vode, dodajte sojin sos i sitno iseckan beli luk. Sipajte preko piletine u tiganju i prokrčkajte još malo. Piletinu služite uz beli ili integralni pirinač.
Новости
Нема коментара