Svinjetina sa limetom i nanom
Svinjetina i limeta? E, evo u čemu je trik. Tajlanđani su spojeve ukusa i namirnica doveli do savršenstva, a kiselo se jako lepo uklapa sa svinjetinom.
Namirnice za 4 osobe:
Namirnice za 4 osobe:
- lax kare 600 g
- gustin 50 g
- soja sos 0,1 l
- oyster sos 0,5 l
- beli luk 20 g
- đumbir 20 g
- ljuta paprika 10 g
- supa od povrća 0,2 l
- ljubičasti kupus 40 g
- šargarepa 80 g
- šitake 60 g
- limeta ½
- listovi nane 5 g
- kokosovo mleko 0,2 l
- paprika 60 g
- kari
- so
- biber
- pirinač 160 g
- ulje 0,2 l
Način pripreme:
Oyster i soja sos, zajedno sa belim lukom i ljutom paprikom, utrljati u meso, iseći ga zatim na trake i ostaviti da odleži. U voku ispržiti povrće svako zasebno i izvaditi ga da se procedi. Na istoj toj masnoći propržiti marinirano meso kojem smo dodali gustin, sve dok masa ne postane lepljiva. Prženo, hrskavo meso odvojiti od viška masnoće i dodati povrće, podliti supom a zatim i kokosovim mlekom i krčkati na tihoj vatri. Poslužiti uz bareni pirinač sa prženim jajetom i ukrasiti limetom i nanom.
Dejan Stanković / B92
Post Comment
Нема коментара