Režnjevi sa kremom od jagoda
Potrebno je:
125 ml mleka
kašika (i 50 g za slatku pavlaku) prah šećera
kesica želatina
250 ml slatke pavlake
kašika džema od jagoda
25 g sitno narendane čokolade
jagode za ukras
20 piškota
Priprema
Pravougaoni kalup obložiti providnom folijom.
U mleko dodati jednu kašiku prah šećera. Slatku pavlaku umutiti u čvrst sneg i dodati prah šećer. Želatin pripremiti po uputstvu na kesici, dodati ga u umućenu pavlaku pa je podeliti na dva dela. U jedan deo dodati džem od jagoda, a u drugi čokoladu.
Dno kalupa obložiti trećinom piškota prethodno umočenih u toplo mleko. Premazati čokoladnim kremom. Preko toga staviti trećinu piškota takođe umočenih u toplo mleko. Zatim premazati kremom od jagoda. Na kraju prekriti poslednjom trećinom piškota umočenih u toplo mleko. Kolač ostaviti u frižideru preko noći. Ohlađeni kolač izvrnuti iz kalupa i seći na režnjeve. Ukrasiti slatkom pavlakom, jagodama i čokoladnim mrvicama.
https://www.yumama.com
Нема коментара