Brzinski kiseli kupus iz tegle: Za 5 dana je gotov i savršen!
Foto: Shutterstock |
Sastojci: kupus, šargarepa, so, celer, malo vode. Količina sastojaka zavisi od toga koliko tegli želite da napunite, a tegle treba da budu što veće.
Priprema: Prvo očistiti kupus na sledeći način: svakoj glavici kupusa otkinuti gornja dva reda listova, dobro ih oprati i staviti cele na dno tegli. Ostali kupus iseći i pomešati sa narendanim šargarepama i naseckanim strukovima celera.
Kupus prekriti solju i pritisnuti u tegli do vrha. Postaviti po jedna kamen za pritisak u tegle i zaliti blago posoljenom mlakom vodom, koja treba da prekriva kupus u visini jednog prsta.
Staviti tegle u kuhinju na toplo, a grla pokriti dvostruko savijenom gazom i gumicom. Nakon 4-5 dana kiseli kupus je spreman za konzumiranje!
Bonapeti
Нема коментара