ČAROBNE MINI PALAČINKE
Shutterstock |
Potrebno je: 2 šoljice brašna, jaje, 4 kruške, 2 kašičice vanilin ekstrakta, 3 do 4 kašike tamnog ruma, 2 do 3 kašičice belog šećera, 3 kašičice cimeta, 2 kašičice smeđeg šećera, 2 kašičice praška za pecivo
Za sos: 50 g neslanog putera, 2 kašike tamnog meda
Ogulite kruške i presecite ih na pola po širini. Veću polovinu secite na krugove vadeći sredinu, a manje polovine izmiksujte. Na malo ulja pržite isečene krugove 2 do 3 minuta, posute sa malo belog šećera da se karamelizuju. Ispržene ih ostavite po strani, a izmiksani deo pomešajte sa malo smeđeg šećera i takođe popržite 1 do 2 minuta na vrlo malo ulja. Potom pripremite smesu, koja je dovoljna za 12 malih palačinki. Sipajte brašno u veću činiju, pa postupno dodajte i sve ostale sastojke zajedno sa izmiksanim kruškama. Polako mešajte uz dodavanje vode dok ne dobijete mnogo gušću smesu nego za obične palačinke. Na vrelo ulje, malom kutlačom sipajte smesu da dobijete okruglu mini palačinku, pa na nju odmah stavite kolutić kruške, malo pritisnite da uđe u smesu, pržite oko minut i odmah okrenite da pečete i drugu stranu. Vodite računa da su palačinke malo deblje i da im treba duže da se peku. Pečene slažite na papirnati ubrus da se upije višak ulja. Možete da ih slažete jednu na drugu ili svaku ponaosob, a pre služenja ih prelijte sa tamnim medom rastopljenim u vrelom puteru.
Novosti
Нема коментара