Breaking News

Čoko puslice sa pistaćima

foto: Profimedia

Sastojci: 250 g sirovog marcipana, 75 g šećera u prahu, 1 belance, 30 g brašna, 40 g oljuštenih mlevenih pistaća, 20 g krokanta od lešnika, 50 g čokoladne glazure.



Priprema: Rernu zagrete na 180° C. Marcipan isecite na kockice, pa ga s ostalim sastojcima za testo umutite mikserom. Na pobrašnjenoj podlozi izvaljajte testo u obliku tankog valjka, isecite na parčiće i pobrašnjenim rukama oblikujte kuglice veličine trešnje.



Slažite ih na pleh obložen masnim papirom s malim razmakom i pecite 12-15 minuta. Izvadite da se ohlade na rešetki za kolače.



Čokoladnu glazuru rastopite na pari, ulijte u malu kesicu za zamrzavanje namirnica, isecite vrh, pa prelijte kolačiće. Ostavite da se čokolada stegne i odozgo ukrasite sa malo seckanih pistaća.

Still

Нема коментара

ranktrackr.net