KREMASTI TROUGLIĆI
Shutterstock |
Potrebno je: kg lisnatog testa. Za krem: 350 ml svežeg mleka, 150 g pavlake, 100 g šećera, jaje, 3 žumanceta, 40 g skroba, 1-2 kesice vanilin šećera
Zagrejte mleko zajedno sa pavlakom. Posebno umutite jaje, 2 žumanetca, šećer i skrob, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte 1/3 smese od pavlake i mleka pa umutite, a preostalu količinu stavite da se kuva. Dok se kuva, dodajte vanilin šećer, a kada proključa sipajte smesu sa jajima u tankom mlazu uz neprestano mešanje, dok se krem ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Lisnato testo razvijte u koru debljine 0,5 cm i isecite na kocke. U sredinu svake kocke stavite po kašiku ohlađenog krema, savijte svaku kocku u trougao, premažite razmućenim žumancetom i pecite na 200 stepeni dok ne porumene. Po želji, možete posuti šećerom u prahu.
Novosti
Нема коментара