Musaka začinjena sosom od paradajza
Shutterstock |
Potrebno je: 2 crvena luka, 2 velike tegle pelata od paradajza, litar sosa od paradajza, 3 plava patlidžana, so, univerzalni začin, šećer, bosiljak, ulje za prženje, 300 g sira gauda, brašno, jaja, prezle
Iseckajte crni luk na kocke, prodinstajte na ulju u šerpi, a kada postane staklast dodajte u njega pelat i sos od paradajza, posolite, stavite univerzalni začin, bosiljak, šećer. Ostavite da se kuva oko pola sata, a zatim štapnim mikserom usitnite pelat i luk, tako da dobijete gusti sos. Po želji ga još začinite. Plavi patlidžan uzdužno secite na tanje kriške, posolite i ostavite da odstoje kratko, da puste vodu. Zatim ih pohujte umočene prvo u brašno, pa u jaja, i na kraju u prezle. U dublju tepsiju stavite na dno malo sosa, pa red patlidžana, preko njih sir, pa opet sos, po kome ćete posuti malo origana. Potom opet red patlidžana, sir, sos, origano. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Novosti
Нема коментара