Breaking News

FRANCUSKI SPECIJALITET U KOJI SE ZALJUBIO CEO SVET

Foto: Shutterstock

Klasični recept za kiš loren može da posluži kao kompletan ručak i da zadovolji i najveće gurmane, a uz to delovaće uvek elegantno i možete ga servirati iz tepsije-modle u kojoj je pripremljen.

Sastojci:
Za testo:
  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 1/2-1 dl ledene vode
  • 1/2 kašičice soli
Za nadev:
  • 200 g pancete
  • 6 jaja
  • 2 dl pavlake
  • 60 g kačkavalja
  • 1 paradajz
  • 1 kašika dižon-senfa
  • muskatni oraščić
  • so, biber
Priprema:
Pomešajte brašno i so, dodajte maslac iseckan na listiće i rukama zamesite glatko testo postepeno dodajući vodu. Uvijte testo u plastičnu foliju i držite u frižideru od pola sata do sat. Za nadev isecite paradajz na tanke kolutove, kačkavalj na listiće, a pancetu na kockice koje ćete pržiti dok ne požute. Umutite jaja sa solju i sjedinite ih s pavlakom, pa na kraju umešajte i pancetu. Testo razvucite malo šire od tepsije, namotajte ga na oklagiju i prebacite u podmazanu tepsiju. Višak prstima utapkajte uz ivice tepsije. Dno testa mestimično izbockajte vuljuškom, premažite senfom, poređajte listove sira i kolutove paradajza, pa sve zalijte smesom od jaja i pavlake. Pecite oko pola sata na 200 stepeni. 

Recepte piše: Milja Lukić

Нема коментара

ranktrackr.net