FRANCUSKI SPECIJALITET U KOJI SE ZALJUBIO CEO SVET
Foto: Shutterstock |
Klasični recept za kiš loren može da posluži kao kompletan ručak i da zadovolji i najveće gurmane, a uz to delovaće uvek elegantno i možete ga servirati iz tepsije-modle u kojoj je pripremljen.
Sastojci:
Za testo:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- 1/2-1 dl ledene vode
- 1/2 kašičice soli
Za nadev:
- 200 g pancete
- 6 jaja
- 2 dl pavlake
- 60 g kačkavalja
- 1 paradajz
- 1 kašika dižon-senfa
- muskatni oraščić
- so, biber
Priprema:
Pomešajte brašno i so, dodajte maslac iseckan na listiće i rukama zamesite glatko testo postepeno dodajući vodu. Uvijte testo u plastičnu foliju i držite u frižideru od pola sata do sat. Za nadev isecite paradajz na tanke kolutove, kačkavalj na listiće, a pancetu na kockice koje ćete pržiti dok ne požute. Umutite jaja sa solju i sjedinite ih s pavlakom, pa na kraju umešajte i pancetu. Testo razvucite malo šire od tepsije, namotajte ga na oklagiju i prebacite u podmazanu tepsiju. Višak prstima utapkajte uz ivice tepsije. Dno testa mestimično izbockajte vuljuškom, premažite senfom, poređajte listove sira i kolutove paradajza, pa sve zalijte smesom od jaja i pavlake. Pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa & Srećna
Нема коментара