Lazanje sa mlevenim mesom
Foto: Shutterstock |
Неопходно је:
500 грама свежих крема за лазање
500 грама мешовитог меса
1 лук
1 шаргарепа
1 шоља парадајз сос
100 г бутера
2 кашике брашна
750 мл млека
300 г топљеног сира (моззарелла)
Пармезанска торба
Маслиново уље
Вегета, су, бибер, сецкани першун
Припрема
Благо исецајте лук и потресите маслиново уље. Додајте млевено месо, жлицу туршије и мало бибера. Увећавајте око пола сата, а затим сипајте парадајз печурака и першуна. Кувајте још десет минута и уклоните са ватре.
У одвојеној посуди спремите бачамел сос:
Стев брашно са маслацем (на лаганој ватри), а затим постепено додајте млеко и мешати. Посолите по укусу и мало бибера. Када се маса не згусне и прелити рендани сир и промешајте да се топи.
U dublju tepsiju nasuti polovinu pripremljenog mesa, a zatim složiti red kora za lazanje. Odozgo premazati bešamel sosom, a zatim ponovo složiti kore. Preko sipati preostalo meso i završiti korama. Preko kora premazati bešamel sos.
Peći sat vremena na temperaturi od oko 180 stepeni, zatim posuti parmezanom i vratiti u rernu na par minuta. Poslužiti toplo.
Нема коментара