UPOZORENJE – Opasnost za koju ne znate: Jedete ovo smrtonosno ulje u raznim namirnicama
Upozorenje za zdravu kupovinu: Mnogi upakovani proizvodi u popularnim maloprodajnim prehrambenim objektima su napravljeni sa uljem od uljane repice koje stvara krvne ugruške.
Ljudi misle da zato što kupuju u popularnoj maloprodajnoj prodavnici “prirodne hrane,“ da šta god da uzmu je uvek bezbedna, čista i zdrava opcija u poređenju sa tradicionalnim, konvencionalnim prodavnicama namirnica. Pogrešno, čak opasno. Lista namirnica u kojima se nalazi ovo smrtonosno ulje je na dnu članka.
Da li ste ikada čuli za ulje od uljane repice. Većina zemalja širom sveta uzgaja uljanu repicu za proizvodnju ulja za dizel gorivo, ali u Americe se ono jede. Čak iako je uljana repica otrovna za ljude jer sadrži 50 odsto erukinske kiseline, kanadski naučnik je davno sarađivao sa FDA kako bi snizili njen sadržaj kiseline da bi se ispunili FDA standardi za ljudsku konzumaciju, i preimenovali ga u Kanola (skraćeno od “Kanadsko ulje sa niskim sadržajem kiseline“), i sada je to kanadski izvoz broj jedan u SAD.
Njime se hrane životinje (uključujući i ljude) jer ih ne čini bolesnima odmah, i veoma je jeftino. Ovo ulje se zgrušava u krvi tokom vremena. Njeme se hrane krave, svinje, kokoške i ljudi koji nisu svesni nikakve opasnosti.
Kanola i uljana repica su inače odlična sredstva za zaštitu od insekata. Plus, “uljana torta“ od uljane repice se takođe koristi kao đubrivo u Kini. Kakva svestrana biljka, a?
FDA zabranjuje upotrebu ulja kanole u formuli za novorođenčad – zar ne treba da znamo zašto?
Trgovci na malo prodaju ulje kanole nerazblaženo i “hladno presovano.“ Vau. Da li je zaista važno da li je hladno presovano nešto što se zgrušava u krvi i izaziva ugruške i na kraju demenciju?
Nekoliko proizvođača i prodavaca na malo se hvali o tome da je ulje kanole organsko, što znači da ne sadrži hemikalije i nije genetski modifikovano. Pa dobro, da li biste jeli lepak koji je “potpuno prirodan“?
Mnoge hladno pripremljene “salate“ koje su dostupne na polici pripremljene hrane su pomešane sa uljem kanole. Zašto? Ovo ulje praktično nema nikakav ukus, njegova toplota je stabilna i pogodite šta? Gotovo nikad se ne kvari.
Ako ostavite ulje kanole napolju na otvorenom vazduhu u posudi, nijedan insekt mu neće ni prići, a nakon nekoliko nedelja, ono izgleda kao cementni lepak. Pogledajte video kao dokaz.
Ovaj čovek je koristio popularan brend 100-procentnog ulja kanole koje je napravljeno bez rastvarača i ima samo sedam odsto zasićenih masti.
Prehrambena industrija uopšteno se u velikoj meri trudi da potisne činjenice i skrivene opasnosti od ulja kanole. Možda ulje kanole, nakon celokupne obrade, nije više baš ulje od uljane repice, ali i dalje nastaje od uljane repice.
Ono takođe uzrokuje probleme sa disanjem. Druga studija je otkrila da je konzumacija ulja kanole izazvala nedostatak vitamina E kod prasadi, a to je dovelo do prekomernog krvarenja i anemije. Da li zato ne nalazimo kanolu u hrani za bebe?
Ulje kanole je zabranjeno u hrani za bebe u Americi zbog bezbednosnih briga. Mnoge studije navode zabrinutost zbog vizuelne funkcije kod beba usled efekata odnosa linolne kiseline.
Druge studije navode zabrinutost zbog neprirodnog povećanja težine. Ulje kanole ima vrlo visok nivo trans masti, čak i do 40 odsto u nekim brendovima. Za trans masti je klinički dokazano da izazivaju povećanje telesne mase, a takođe uzrokuju i da se masne naslage, koje se talože u čitavom telu, prenose u abdominalni deo.
Kontinuirana konzumacija ulja kanole dovodi do hronične upale, oslabljenog imunog sistema i sprečavanja tela da proizvodi neurotransmitere koji kontrolišu apetit (kao što su dopamin i serotonin).
Ovo zauzvrat usporava sposobnost vaših mišićnih ćelija da koriste glukozu za energiju, što dovodi do naglog skoka insulina i povećanja masnih naslaga. Spremni za loše vesti? Trans masti su povezane sa većim rizikom od raka, Alchajmerove bolesti i srčanih bolesti.
Jedna studija koja je urađena u Odeljenju zdravstvenog istraživanja i toksikologije kanadskog Ministarstva poljoprivrede, otkrila je da redovna konzumacija ulja kanole uzrokuje visok krvni pritisak kod pacova i brzo ih ubija.
Da li je to zato što se zgrušava u krvi poput lepka? A vi ste mislili da su alergije na gluten bile vaša najveća briga. To ulje koje je “zdravo za srce“ bi moglo biti najgora stvar za vaše srce koju možete pojesti – kako ironično.
Kanola se nalazi svuda – pa budite oprezni. Kanola obuzima savremeno kupovno iskustvo, čak i u prodavnicama zdrave hrane – od pomfrita do majoneza; od tahnija do humusa; od čipsa do kukuruznog čipsa; od pesta do salate od jaja; od salate sa testeninom do pileće salate; od krompir salate do salate od makarona; od pečenih oraha do zamrznute večere; od vegetarijanskog burgera do smrznutih pica; lista je dugačka.
Trgovci sa velikim imenima jednostavno vole kanola ulje jer je ono toliko jeftino i značajno produžava rok trajanja hrane na polici koja je pomešana i obrađena njima, ali skraćuje ljudski život. Da li ih je uopšte briga?
Webtribune.rs
Нема коментара